Algemeen

Oost-Vlaamse wijntoer lokte duizenden wijnliefhebbers

Duizenden wijnliefhebbers lieten zich gisteren tijdens de vierde editie van de Oost-Vlaamse wijntoer de lokale wijnen van 28 domeinen smaken. De organisatie spreekt van een overweldigend succes dat smaakt naar meer. Gedeputeerde Filip Van Laecke looft de Oost-Vlaamse wijnbouwers voor hun jarenlange inzet en vakmanschap, en stelde in primeur de eerste Oost-Vlaamse wijnkaart voor.

Groeiende interesse voor lokale wijnbouw
Onder een stralende zon bezochten gisteren meer dan 5000 wijnliefhebbers één of meerdere van de 28 deelnemende wijndomeinen tijdens de Oost-Vlaamse wijntoer. Ze fietsten van wijndomein tot wijndomein, wandelden door wijngaarden, ontdekten de passie en kennis, en smaakten het vakmanschap van de Oost-Vlaamse wijnproducenten. Erov, de initiatiefnemer van dit driejaarlijks evenement, spreekt van een groot succes dat de opmars van Oost-Vlaanderen als wijnregio en interesse van het publiek in lokale wijnen onderstreept.

De Oost-Vlaamse wijnkaart in primeur voorgesteld
Gedeputeerde Filip Van Laecke loofde tijdens het startmoment bij Les Hauts de Corbie in Huise (Kruisem) de Oost-Vlaamse wijnproducenten voor hun inzet en passie en ziet het succes van deze editie van de wijntoer als een prachtige bevestiging van het harde werk, de passie en kennis van onze wijnbouwers. Met trots stelde hij er de eerste Oost-Vlaamse wijnkaart voor. De wijnkaart biedt een overzicht van de 35 Oost-Vlaamse wijndomeinen die momenteel actief zijn, de druivenrassen die ze telen, en de fietsroutes die de verschillende deelnemende domeinen met elkaar verbinden.

 

“De Oost-Vlaamse wijnkaart is een waardevolle bron voor elke wijnliefhebber en een blijvende herinnering aan deze prachtige dag.”

– Filip Van Laecke, gedeputeerde Oost-Vlaanderen

De wijnkaart is een initiatief van Erov/Lekker Oost-Vlaams. Ze is beschikbaar bij de Oost-Vlaamse wijndomeinen en te bestellen via contact@lekkeroostvlaams.be.

 

Meer informatie
Wijnkaart: www.lekkeroostvlaams.be/wijnkaart-fietsroutes
Wijntoer: www.lekkeroostvlaams.be/toer
Wijnbouw in Oost-Vlaanderen: www.lekkeroostvlaams.be/wijn
Wijnbouw in cijfers: www.lekkeroostvlaams.be/wijn/wijnbouw-in-cijfers

Wijn en Wijngaard nieuwsbrief

Nieuwsbrief Elke twee weken berichten over wijnbouw in Nederland en Vlaanderen per e-mail.