NIEUWS


Patrick Nijs deelt zijn visie op regeneratieve wijnbouw

6 mrt 2025

Patrick Nijs, oprichter van Wijnfaktorij, verbouwt op een zo natuurlijk mogelijke manier druiven en maakt er met dezelfde filosofie wijnen van. Een regeneratieve manier van denken en handelen ligt hieraan ten grondslag.


Onderzoek naar de effectiviteit van biologische bestrijdingsmiddelen

4 mrt 2025

Een groep wijnbouwers, voornamelijk hobbyboeren, heeft via de Wetenschapswinkel van Wageningen Agricultural University (WAU) onderzoek aangevraagd naar de effectiviteit van biologische bestrijdingsmiddelen, met name trichoderma, tegen valse en echte meeldauw en botrytis.


Mariëlla Beukers geeft een kijkje in de keuken van de wijnhistoricus

26 feb 2025

Mariëlla Beukers, historica en vinoloog, is expert op het gebied van de wijngeschiedenis van de Lage Landen. Met behulp van unieke bronnen en historische afbeeldingen zal zij tijdens het Wijnbouwcongres van 16 mei 2025 in Maastricht een boeiend verhaal presenteren over de vroegste wijngeschiedenis van de Lage Landen.


Kathleen Van den Berghe is de eerste vrouwelijke Belgische Master of Wine

22 feb 2025

Op vrijdag 21 februari 2025 heeft het Instituut van Masters of Wine (IMW) vier nieuwe leden aangekondigd, waaronder de Belgische wijnmaakster Kathleen Van Den Berghe


Peter Klosse over de rol van Nederlandse wijn in de gastronomie

20 feb 2025

Peter Klosse, grondlegger van de Academie voor Gastronomie en bekend als ‘smaakprofessor’, zet zich al jaren in voor het bevorderen van de gastronomische cultuur in Nederland. Via de Academie voor Gastronomie leidt hij de sommeliers van Nederland op en deelt zijn kennis met de volgende generatie wijn- en smaakexperts. Een onderwerp waar Klosse zich de […]


Nieuwe eigenaar voor Domein Pietershof

17 feb 2025

Na bijna tien jaar dragen Albert Meijer en Rianne van der Ven het stokje over als eigenaren van Wijndomein Pietershof aan Peter van den Berg. Dit markeert een nieuw hoofdstuk voor het wijndomein, dat sinds 2000 is gevestigd in de prachtige Belgische Voerstreek.


Vijf tips voor het ontwerpen van een wijnetiket – Dat trekt de aandacht

13 feb 2025 | Premium

Een wijnetiket is een verlengstuk en onderdeel van het wijnmerk. Daarmee is het een belangrijk communicatiemiddel naar consumenten en potentiële klanten. Op basis van dit etiket maken consumenten een inschatting van de kwaliteit en smaak van de wijn. Dat gebeurt grotendeels onbewust én is te beïnvloeden. Dat kan met neuromarketing.


Negen Belgische wijnbouwers nemen deel aan Wine Paris 2025

10 feb 2025

Met de steun van de Association des Vignerons de Wallonie en de vzw Belgische Wijnbouwers nemen dit jaar negen Belgische wijnbedrijven deel aan Wine Paris, een jaarlijks internationaal evenement voor de wijnwereld.